Meteen naar de inhoud

Heartmath®


“A primary goal of the HeartMath Solution is to increase coherence, bringing us to a state of optimal efficiency. Stress creates incoherence in our system, so increasing coherence necessitates reducing stress.”
Doc Childre

Wij maken bij onze coaching gebruik van het unieke programma van Heartmath dat bij toepassing leidt tot hogere prestaties, betere gezondheid en een toegenomen gevoel van welbevinden. Het programma is geschikt voor zowel individuen als voor organisaties. De methode is ontwikkeld door het non-profit HeartMath Institute dat in 1991 is opgericht door Doc Childre in Californie, USA.

De kracht van het programma ligt in de combinatie van eenvoud en effect. De wetenschappelijke basis is vertaald naar technieken die gemakkelijk te leren zijn en altijd en overal toepasbaar zijn. Consequent gebruik van de technieken levert bijzondere resultaten op.

Voor meer informatie voor individuele coaching download HeartMath Stress Relief Programma en voor teams en groepen download Peak Performance Programma.

De afgelopen 2 jaar is er in Nederland een groot onafhankelijk onderzoek gedaan naar de effectiviteit van technieken en methoden in het zogenaamde BIMRA onderzoek. BIMRA staat voor ‘Beoordelen van Interventies en Meetinstrumenten bij Re-integratie naar Arbeid’. Het betreft een project dat met financiering van het UWV is uitgevoerd. Het HeartMath Stress Relief Programma is beoordeeld als een effectieve interventie. Slechts 6 van de 49 interventies zijn als effectief zijn beoordeeld. Voor meer informatie: www.bimra.nl (HeartMath is te vinden op blz. 106 van de catalogus die u kunt downloaden).