Meteen naar de inhoud

The Inner Game

PRESTEREN

LEREN

PLEZIER

Sinds het verschijnen van het boek ‘The Inner Game of Tennis – The Ultimate Guide to the Mental Side of Peak Performance” van Timothy Gallwey, worden de principes van de Inner Game de laatste 50 jaar gebruikt om de prestaties, het leren en het plezier te optimaliseren van bedrijven, teams en individuen.

Gallwey wordt vanwege zijn Inner Game ook wel de vader van het moderne coachen genoemd en bijna alle hedendaagse coaches en methoden zijn voor een gedeelte schatplichtig aan het gedachtengoed van Gallwey.

De uitgangspunten van de Inner Game zijn bedrieglijk eenvoudig. Ten eerste heeft ieder mens meer potentieel dan hij of zij zelf (h)erkent. Ten tweede belemmert ieder mens zichzelf meer dan hij of zij kan of wil toegeven.

Gallwey vat dat samen in de formule: P = p – i (Performance = potential – interferences), of te wel de prestatie die je op een willekeurig moment levert is het potentieel dat je op dat moment bezit minus alle belemmeringen die je tegenhouden of in de weg zitten. De meeste van deze belemmeringen zijn intern en worden door jezelf gecreeërd.

De Inner Game is er op gericht om:

Potentieel te laten groeien. The Inner Game wordt al jaren gebruikt om individuen en teams te laten excelleren. De bedrieglijk eenvoudige praktijk van leren van ervaring is de sleutel tot groeien. Door bewuster te zijn en te doen en gebruik te maken van je innerlijke expert, zul je meer genieten van wat er daarna gebeurt.

Belemmeringen te verminderen. De meest voorkomende belemmeringen voor het bereiken van een optimaal potentieel zijn de manieren waarop we ons allemaal met onszelf bemoeien; Zelftwijfel, faalangst, onszelf (ver)oordelend en onduidelijke doelen. We zijn vaak onze eigen ergste vijanden. Focus, geconcentreerde aandacht en helderheid van het gewenste resultaat is de sleutel om verder te komen.

Te genieten van het leerproces. Leren en evolueren zijn uitzichzelf plezierig wanneer de impulsen tot zelfinterferentie worden genegeerd. Wanneer je kunt werken en “in de zone” of “flow” spelen, zul je natuurlijk leren en genieten van je eigen prestaties.

Inner Game Programma's

De Inner Game principes en methoden lopen als een rode draad door onze dienstverlening heen. Daarnaast bieden we ook als partner van The Inner Game Institute een aantal Inner Game Programma's aan.

The Inner Game Essentials PRO®

Duur: 2 dagen
Dit programma is ontworpen om de essentiële kernpunten van alle programma's die worden aangeboden door The Inner Game Institute te leren. Dit programma dient als een inleiding tot de principes, methodologieën en hulpmiddelen die deelnemers nodig hebben om aan hun Inner Game-studie te beginnen, en biedt tegelijkertijd nieuwe kaders om het dagelijks leven te verbeteren. Door onze methoden te gebruiken om je sterke punten te identificeren en je belemmeringen te erkennen, kun je op een bevredigende manier naar je gewenste resultaten gaan. Je nieuwe vertrouwen en richting zullen moeiteloos nieuw leven blazen in je werk, je relaties en je leven.

The Inner Game of Leadership®

Duur: 2 dagen

De eerste en belangrijkste beslissing die een leider zal nemen, is de keuze om te erkennen dat een leider altijd andere leiders leidt. Een CEO is misschien degene die aan het roer staat, maar een bedrijf bestaat uit mensen die allemaal leider zijn van hun eigen leven en meesters in hun toekomst. Denk aan welk verschil je maakt wanneer hiërarchie niet het opofferen van gelijkheid betekent. Leer leiden door je team hun rechtmatige plaats als leiders te laten innemen en kijk wat er daarna gebeurt.

The Inner Game of Well Being®

Duur: 2 dagen

Je doelen bereiken is weinig waard als je er niet van kunt genieten. Stress en angst zijn bijna onmogelijk te vermijden in onze snelle en hogedrukwereld. Deze cursus biedt manieren om te luisteren naar de berichten die je lichaam verzendt en deze te gebruiken om meer stabiliteit, gezondheid en geluk te ontwikkelen zonder in te leveren op prestaties. Met behulp van wetenschappelijk onderzoek als onze gids, helpen we je de wijsheid te ontwikkelen om stress op afstand te houden, een harmonieuze balans tussen werk en privé te creëren en stabiliteit te vinden in de zwaarste stormen.

The Inner Game of Coaching®

Duur: 12 dagen (4 modules van 3 dagen)

Wie controleert het gesprek tussen de coach en de coachees? Krijg een nieuw perspectief op de aard van de coachingrelatie en leer tijdens het coachen een betere coach te worden. Oefen onze technieken die zijn ontworpen om de tweerichtingservaring van een coaching sessie te verbeteren met geïndividualiseerde begeleiding en persoonlijke aandacht. Of je nu als professionele coach wilt optimaliseren of gewoon je eigen innerlijke coach wilt ontwikkelen, deze cursus zal je op een duidelijk pad zetten en de weg verlichten.

The Inner Game of Learning®

Duur: 2 dagen

De meest directe manier om te leren is aandacht te schenken aan je eigen ervaring, of je nu een toespraak houdt, een tennisbal slaat, een bedrijf leidt, een les geeft, een team coacht of een nieuwe vaardigheid leert. De kunst van het leren leren. De kunst van het evolueren. Het is een fulltime taak van geboorte tot dood. We kunnen overal leren - door te communiceren met andere mensen, door onszelf alleen te ervaren, door in een lezing te zitten of een lezing te geven. Door Inner Game-tools te gebruiken om je leermentaliteit op te frissen, voelt alles als een kans om te leren. En plotseling merk je dat je leert, groeit en verbetert zonder zelfs maar te proberen. De grootste fout is om te denken dat leren tot je verleden behoort. Als je leeft, zou je continu moeten (willen) leren.

The Inner Game of Time®

Duur: 1 dag

Veel filosofen zijn het erover eens dat het enige dat we als mens eigenlijk hebben, is tijd; de tijd die voor ons begint bij de geboorte met onze eerste ademhaling en eindigt bij onze laatste ademhaling. De vraag is hoe we de tussentijd gebruiken, genaamd "het leven". Velen zullen je vertellen hoe je jouw tijd kunt gebruiken, maar jij bent de enige die daadwerkelijk zal kiezen. Als je ervoor hebt gekozen om verantwoordelijkheid voor je tijd aan anderen te geven en als je verantwoordelijkheid terug wilt nemen, is deze cursus iets voor jou. Word de uitvoerder van je eigen leven terwijl je je visie ontwikkelt, plant en uitvoert, als individu of als team.