Meteen naar de inhoud

De kracht van de kolibrie

De kolibrie is een prachtig, kleurrijk en zeer klein vogeltje met een enorme kracht. Zo ondernemen sommige soorten elk jaar een tocht van meer dan 3.000 kilometer van Zuid-Amerika naar Canada en weer terug.

Vele inheemse volkeren zien de kolibrie als symbool om snel tot de kern van een zaak te kunnen komen. Dit omdat die kleine kolibrie zo snel bij zijn nectar komt, die toch diep in het hart van een bloem verborgen is. De kolibrie staat symbool voor onafhankelijkheid, is moedig, vol vertrouwen en optimistisch. Daarnaast staat hij o.a. voor het verwezenlijken van het onmogelijke, kracht en vrijheid, maar ook voor concentratie, helderheid, overzicht en waarheid. Dit alles sluit mooi aan bij hoe wij werken met onze klanten tijdens onze coachings- en trainingstrajecten. Wij gaan zo snel mogelijk naar de kern van de zaak (met o.a. Being in Balance®) om onze klanten direct in hun kracht te kunnen zetten.

Daarnaast is één van de kenmerkende eigenschappen van de kolibrie zijn vermogen om volledig in actie toch stil te hangen in de lucht. Direct één van de dingen waar wij met ondernemers en professionals ook aan werken. Hoe kan je met alle drukte van de dag toch in volle rust en met volle aandacht je focus houden op dat wat belangrijk is?

De kolibrie verhoogt de frequentie van je hart. Hij is heel gevoelig voor onharmonische trillingen en vlucht hiervoor weg. Heartmath® en de aan Heartmath gerelateerde programma’s die Inner Values uitvoert, laten zien hoe die onharmonische trillingen in de vorm van negatieve emoties (en stress) onze prestatie en gezondheid continu onder druk zetten en negatief beïnvloeden. Veel belangrijker nog, we laten ook zien hoe je zelf(standig) kan zorgen voor harmonie en coherentie om zo iedere dag opnieuw zo optimaal mogelijk te presteren.

Kort gezegd is het dan ook niet zo vreemd dat de kolibrie zo’n belangrijke, centrale rol speelt in ons logo en in onze aanpak.